Психогенеалогия


Психогенеалогията е терапевтичен метод, който работи с тези, които искат да разсеят съмненията относно самоличността си, научавайки произхода на някои алергии или заболявания, разбирайки защо се повтарят едни и същи недоразумения, например, при избора на партньор, или защо се провалят в учението и т.н. Консултантите идват с конкретна тема, която ги огорчава: симптом, диагноза, страх от пътуване, мигрена, която не се решава с фармакологични лечения, невъзможност да имат деца.

amor en kПроучването на родословното дърво определя кои са нашите „двойници„, които се „намират“ в нас и влачим недовършени дуели и траури, например от някоя прабаба, която може би дори не сме познавали. Налице е едно вътрематочно подсъзнание предавано при самото зачатие, което записва в новото същество цялата информация, от майчина и бащина страна, които от своя страна вече имат регистрирана информацията от своите родители, баби и дядовци, прабаби и прадядовци, и така, до началото на този род и сътворението на света.

Подсъзнанието ни ръководи, манипулира и задължава. Подсъзнанието си гарантира да сме вeрни на семейния род, да приличаме на предците си като повтаряме фамилни модели на поведение.

В нашият генетичен код имаме отпечатани всички болести и трудни ситуации в рода, на нашите родители, нашите предци и също така имаме регистрирана цялата информация за аборти, нежелани деца, тайни, малтретиране, насилие, изнасилване, убийства, жестокост, кражби, изневери, извънбрачни деца и т.н. 

Нашето Подсъзнание знае всичко и търси начин да се прояви, за да извади на Светло, каквото е „скрито“ в родословното дърво, чрез болести, несбъднати мечти, ситуации, хора, синхроничности (съвпадения), паранормални събития, и т.н. Затова е много важно да се съберат данни от нашите родители, братя, чичовци, баби и дядовци, прабаби и прадядовци, и ако е възможно за нашите прапрабаби и прапрадядовци: имена, професии, заболявания (физически и психически), икономически статус, брой деца, дати на раждане и смърт, и т.н. Трябва ни цялата информация, която можем да съберем от останали живи роднини и съседи.

Всички заболявания са съобщения от подсъзнанието, които се проявяват в тялото за изцеление. Но ако лекуваме само симптомите, без да се достига до корена, който причинява болестта, тя ще се появи отново в същия орган или в друг орган, в зависимост от „скритата емоция“, която причинява болестта. Много важен е акта на осъзнаване, за да се излекува човека.

Освен това, неосъзнатото в нашия семеен род, функционира като Биологичен GPS. В ежедневието ни се сблъскваме с точните хора в точния момент, които стават част от нашия живот за личното ни израстване и духовна еволюция.

Ще има хора, които ще останат с нас само временно, а след това си отиват по своя път и може би никога повече няма да се върнат и дори няма да ги видим, или може би ще се появят отново в живота ни, за да завършим взаимно еволюционния процес. Други ще ни съпътстват през целия ни живот. Някои идват да се научат от нас, а други ни учат. Всички сме учители един на друг в Университета на Живота. Всичко, което ни притеснява и дразни в другите, показва, че то все още не е решено в нас. Нищо не е случайно … всички парчета от пъзела на живота ни пасват перфектно. Всичко във Вселената е свързано, съвпаденията имат своите синхроничности защото са перфектно оркестрирани от една Божествена ръка: Магията на живота!

Прочети още по темата: 

Квантово виждане на родословното дърво