Ериксонова Хипноза


Ериксонова хипноза е изкуството да придружаваме клиента да търси скритата емоция, която по различни причини, културни, религиозни, табута, предразсъдъци и така нататък, не се изразява. Придружаваме нашия клиент да извади от себе си тази скрита емоция, да я изрази устно. И когато клиента открие скритата емоция и може да я изрази, е когато започва емоционалното лечение.

Eдин от методите, който използвам за влизане във връзка с биологичното подсъзнание, е Ериксонова хипноза. Това е натурална хипноза, с която влизам във връзка с подсъзнанието на клиента – консултанта, но не казвайки му какво трябва да прави, а питайки (подсъзнанието): Какво иска да ни каже във връзка с конфликта, който е причинил болестта на консултанта.

11178610_1591521494454369_1777695836_nИ Подсъзнанието отговaря, може да не е целия отговор, да е само една част, но е достатъчно за човека, който консултира, да осъзнае същността на болестта.
Всички сме чували за Пазителя на Прага, това е като някаква енергия, информация, която Пази влизането в биологичното ни подсъзнание.

Обяснено по друг начин. Имаме една част съзнателна и друга подсъзнателна. Не можем да влизаме в подсъзнанието, сякаш влизаме у дома ни, защото Подсъзнанието пази Паметта на предците ни. Ако Пазителят на Прага усети опасност, че излъчвам критика, осъждане, искам да изконтролирам дадената трудна ситуация на клиента, няма да допусне да стигна до скритата информация…
Подсъзнанието е свещено място. 

За да мога да влезна в Подсъзнанието и да намерим емоционалният конфликт, в който е попаднал консултанта, и който конфликт е причината да има дадена физическа болест, трябва да имам Чист Ум, Ум на Ариадна, от гръцката митология символ на Божественото естество на човека.

Ум, който не критикува, не осъжда.
Ум, за който нито вината, нито грехът на този свят съществуват.

Ако не притежавам Чист Ум, Пазителят на Прага няма да допусне да придружавам консултанта до подсъзнанието му и да се освободи от ада на болестта, в който е попаднал.