Пътят към биологичното подсъзнание


Използваме Пътя към подсъзнанието, за да достигнем до скритата емоция, която е породила симптома. Единственото нещо, което ни разболява или отключва, който и да е симптом в тялото ни, е НЕПРАВИЛНОТО управление на емоциите. И това е процес, който преди повече от 100 години, е описан от Уилям Джеймс (1842— 1910).

Ако изпитаме силна емоция и след това се опитаме да абстрахираме от нашето съзнание всички чувства, откриваме, че не сме оставили нищо, никакъв умствен материал, върху който да се крепи, която и да е емоция. И всичко, което остава вътре в нас, е едно студено състояние и неутрално интелектуално възприятие.“70783614

Всички познаваме ДНК-то, но в Природата има много повече информации, до които не сме могли да достигнем. И тези информации, биологичното ни подсъзнание активира. Това е БиоЛогично решение за адаптиране срещу биологичния или емоционалния шок. Човек може да изпита емоционален шок, но за подсъзнанието също е и БиоЛогичен. Разликата е, че биологичният шок е реален, обeктивен, а емоционалният шок е в ума ни. И разума не може да различи между едно нещо, което се случва и едно нещо, което мислим, че ни се случва.

Как да достигнем до нашето подсъзнание ?

За изцелението на тялото е изключително важно да променим съзнанието си и изцелим ума. Има няколко много практични и прости техники, които могат да бъдат използвани и прилагани по всяко време и стуация. Единствено трябва да си нащрек и като се появи, и най-малкият симптом, да прилагаш техниките, за да избегнеш по-големи злини.

Пътуване към подсъзнанието!

Тази техника е полезна, когато получим първият симптом, рефлексионираме и веднага се запитаме: какво ми се случи няколко часа преди да получа симптома ?

Стъпките са следните (със затворени очи):

1. Ситуирай се в пространството/време. Къде си? С кого си? Какво правиш? Какво говориш? Какво се случва? (винаги в сегашно време) и всичко, което ти дойде в ума първия път, със сигурност Не е отговора! Защото ако това е причината, няма да имаш никакъв симптом – това е много важно да запомниш завинаги.

2. Какви са моите мисли (в момента на ситуацията), свързани с положението?

3. Какво чувство преживявам (винаги в момента на ситуацията)? Например: Чувствам се разочарован, самотен, предаден, изоставен, безпомощен и т.н.

4. Каква емоция изпитвам? – Гняв, ярост, страх, мъка, тъга, отвращение и т.н.

5. Къде изпитвам конкретната емоция? – намираш физическото усещане на емоцията в тялото си. Например може да се усети в гърлото, стомаха, сърцето, гърдите и т.н.

След като намериш физическото усещане (винаги перфектно свързано с конфликтната ситуация и чувствата по време на тази), си задаваш последния и най-важен въпрос, Знаейки, че отговорът, който ще чуеш от себе си, никога не е излизал на бял свят. Това е скритата емоция, която си потиснал, поради различни причини като например: възпитание, вярвания, табута и т.н, това е, което никога не си допуснал да изразиш, това е твоето мълчание. Така че последният въпрос е:

6. Какво е моето негодувание? Отнася се до една неизразена емоция, в момента на конфликта какво не успявам да изразя, да кажа, да се възпротивя и негодувам. Когато изразиш неизразимото, когато ти стане известно това, което си потиснал, след това трябва да се разграничиш от ситуацията и да станеш зрител на тази ситуация, наблюдаваш я сякаш гледаш филм.

11165872_1591521031121082_146293916_nОт тази гледна точка (като трето лице, наблюдател) търсиш начин да решиш емоционалната травма (ситуация от живота ти, при която се чувстваш обичан, уверен в себе си, проспериращ и т.н., каквото ти е липсвало по време на конфликтната ситуация – увереност, любов, воля, разбиране), и я проектираш на екрана. Когато намериш положителната ситуацията, се асоциираш с конфликтната ситуация, но този път я живееш с положителното чувство.

Момента, в който откриеш точната ситуацията и трансформираш възприятието си, веднага ще почувстваш облекчение и спокойствие. Осъзнаваш, че няма конфликтна ситуация, че си се лъгал, че не си бил верен на себе си и знаеш, че следващият път трябва да изразиш единствено това, което наистина чувстваш. Можеш да повториш тази техника много пъти. Ако имаш някой до теб да ти служи за огледало и да те ръководи по пътя към подсъзнанието като ти задава въпросите, помага много, дори и да не знае нищо за БиоНевроЕмоция.

Много е важно да си със затворени очи, по-лесно се асоциираш с конкретната ситуация. Разреши на тялото да чувства. Винаги говори в сегашно време, представи си всичко в сегашно време, защото за подсъзнанието времето не съществува, всичко се случва сега. По този начин, когато намериш точно конфликтната ситуация, представяш си човека пред теб – сега, и му казваш всичко, което не си успял да му кажеш преди да получиш симптома. Ако чувстваш, че трябва да го обиждаш – обиждай! Важно е да ти олекне, да извадиш потиснатата, скрита емоция извън теб.

Изключително важно: негодуванието е винаги към друг човек (син, дъщеря, съпруг, съпруга, майка, баща, шеф, съсед, приятел и т.н.) или група хора (църквата, парламента, здравната каса, телевизията и т.н.), никога към самите нас.